Le ricette di PISTUNI
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Tiàn de Vernàssa
Cô sèrve:
Anciüe bèlle fresche, 'na sivùlla, dui spìghi d'àggiu, 'na brancâ de pursémme, öiu d' uìva,
vin giàncu, rösumaìn, sâ, patàte, pumàte frésche o in tu tàru.
Cùmmu se fa:
Pulî ben gi'anciüe, levàndughe tèsta e büzzu. Mundâ-e patate e tagiàle a fette reunde de mèzzu centimetru; tritulâ sivùlla, àggiu e pursémme belli fìn e métine 'na spéa in tu fùndu de'n tiàn bèllu üntu. Métighe ê pumate tritulàe. Sùrve a-e pumate, in suâ de fette de patate, poi in sö de anciüe. Poi, ancùa i savû tritulài, pumate, patate e via cuscì fin che se vö. L'impurtante che l'ürtimu sö u scìe de patate.
Poi pigiâ l'ürtima parte di savû tritulai e dê pumàte, ar vìn , öiu e sâ ,remes-ciàli ben e bütàli surve a-e patate chi l'ènun insìmma. Cuegâ ,da 'na parte de'r tiàn, in ramettu de rösumaìn e infurnâ a furnu freddu .
Purtâ â temperatüa a 180 gradi, finna che ê patate i scìen còtte e che nu ghe scìe ciù de bàgna.
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Tegame di acciughe, alla vernazzese
Cosa serve:
Acciughe fresche, una cipolla, due spicchi d'aglio, un ciuffo di prezzemolo, olio d'oliva, vino bianco, un rametto di rosmarino, sale, patate, pomodori freschi o una scatola di pelati.
Come si fa:
Pulire bene le acciughe, togliendo la testa e le interiora. Mondare le patate e tagliarle a fette rotonde di circa mezzo centimetro.
Tritare finemente la cipolla, l'aglio il prezzemolo e metterne una parte sul fondo della teglia molto unta. Versarvi parte dei pomodori tritati e sopra uno strato di fette di patate e uno strato di acciughe; poi altro pomodoro e altro strato di patate e acciughe e così via. Terminare con uno strato di patate.
In un contenitore, mischiare gli odori tritati e i pomodori rimasti, il bicchiere di vino, olio e sale
e versare il tutto sopra l'ultimo strato di patate; coricare lateralmente il rametto di rosmarino e infornare a forno freddo per poi portarlo a 180°.
Servire quando le patate sono cotte e il vino evaporato.
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