Vocabolario
Vernazzese - Italiano
Vocabolario
Vernazzese - Italiano
foto vernazza - cinque terre
Le ricette di PISTUNI
__________________________________________________________________

Stucafìssce cumudàu
Cô sèrve:

Stucafìssce zà bagnàu, 'na sivùlla, due spighe d'àggiu, pursémme, patate, pignö, uìve giànche o negre, due anciüe saàe, pumàte tritulàe, vin giancu, öiu e sâ.

Cùmmu se fa:

Se dà 'n scùttu a stucafìssce pe puéghe levâ ê rèschi, poi u se fa a tuchétti. In te 'na casaòlla se fa rusulâ sivùlla, àggiu e pursémme, tritulài; poi se ghe métte stucafìssce cun in pô de vin giancu cu se lasscia cunsümâ. Se zünze pumate tritulàe, patate spelàe e tagiàe a gaelli cummu î setrùn, pignö, anciüe saàe e uìve. U se bagna cun ègua saà e u se làscia cöxe pe n'uétta. Pe èse bun, u dev'èse bellu cunsistente.
__________________________________________________________________

Stoccafisso accomodato
Cosa serve:

Stoccafisso bagnato, una cipolla, due spicchi d'aglio, prezzemolo, patate, pinoli, olive bianche o nere, due acciughe sottosale, pomodori tritati, olio, sale, vino bianco.

Come si fa:

Si da una scottata allo stoccafisso per poterlo pulire delle lische e della pelle, poi si fa a tocchetti. In una casseruola con olio d'oliva, si fanno rosolare cipolla e aglio tritati, quindi si aggiunge lo stoccafisso pulito e un bicchiere di vino bianco che si lascia sfumare. Si aggiungono i pomodori tritati, le patate sbucciate e tagliate a spicchi, pinoli, acciughe salate e olive. Si lascia cuocere per circa un'ora, dopo averlo bagnato con acqua salata. Lo stoccafisso “ accomodato “ è buono se è bello consistente.
__________________________________________________________________
Designed by LoreJaco.it
· Home
· Ricette
· Feste
· Canzoni
· Legenda
· Autori
· Contatto
Indice

A  B  C  D  E  F  G  I  L  M  N 

O  P  Q  R  S  T  U  V  Z  X 








Copyright © 2010 by "speremmu"
All Rights reserved
E-Mail: nonscrivere@dialettu.it