Le ricette di PISTUNI
__________________________________________________________________
Berbugiùn ( burbugiùn, prebugiùn )
Cô sèrve:
Tütte ê verdüe de l'òrtu: gniffre, patate, süchelòtti, gê, sìmme de süc?, faxö e faxulìn,
fògge de còu e, a chi piaxe, quàrche gréspu e quàrche sciüxérbua, öiu e sâ
Cùmmu se fa:
Lavâ tütte ê verdüe, levàndughe ê pàrti düe, e fàle bugî in te 'na pignàtta d'ègua saâ.
Quandu l'èn cotte, scuàle e cundìle cun de l'öiu bun e sâ.
__________________________________________________________________
Verdure miste di stagione lessate
Cosa serve:
Tutte le verdure dell'orto: carote, patate, zucchine, bietole, germogli di zucca, fagioli, fagiolini, foglie di cavolo, e, a chi piace, erbe selvatiche mangerecce, olio, sale.
Come si fa:
Lavare bene tutte le verdure dopo averle mondate delle parti legnose e farle cuocere in una pentola con acqua salata.
A cottura ultimata scolare le verdure, metterle in una terrina e condirle con olio d'oliva e sale
__________________________________________________________________